Tudi Španija se ponaša z zanimivim festivalom – Resurrection Fest!

Resurrection Fest je glasbeni festival, ki se dogaja ob lepem obmorskem mestecu Viveiro v Španiji. Festival poteka vsako leto od leta 2006, v juliju ali v začetku avgusta, in gosti znane glasbenike iz rock, metal, hardcore, punk … zvrsti. Čez leta je festival postal eden vidnejši festivalov v Španiji, ravno zaradi zanimivega nabora glasbenikov.

Tako so na festivalu nastopili že Korn, Motörhead, In Flames, Black Label Society, Megadeth, Slayer, NOFX, Lamb of God, Refused, Testament, Five Finger Death Punch, Trivium, Down, Crowbar, Sick of It All, Bad Religion, Bullet for My Valentine, Heaven Shall Burn, Pennywise, Hatebreed, At the Gates, Dead Kennedys, Exodus, Black Flag, Gojira, The Offspring, Iron Maiden …

Tudi izdaja 2017 ne bo skromna, festival bo potekal med 7. in 9. julijem, vstopnice so na voljo po 115 evrov, in vključujejo kampiranje. Trenutno so kot glavni potrjeni nemški velikani Rammstein. Rammstein so nastali že leta 1994 in so ena redkih skupin, ki še vedno igrajo v svoji originalni postavi: Till Lindemann (vokal), Richard Kruspe (kitara), Paul Landers (ritem kitara), Oliver Riedel (bas kitara), Christoph Schneider (bobni) in Christian Lorenz (klaviature).Njihova kariera je bila zaznamovana s številnimi kontraverznimi, odbitimi videospoti in spektakularnimi koncerti. Vedno poskrbijo za fenomenalno scenografijo in na nastopih večkrat zamenjajo kostume. Njihovi nastopi pa so jih nemalokrat spravili v težave in so bili večkrat pridržani zaradi neprimernega vedenja, povezovali so jih z večimi nasilnimi dogodki, v videospotih so prikazovali kanibalizem in nudizem … V resnici pa se Rammstein ne obremenjujejo s temi zadevami, saj se dejansko posvečajo sporočilnosti, glasbi in odlični odrski umetnosti. “Tisti, ki ne razumejo, pač res ne želijo razumeti,” je v nekem intervjuju povedal frontman Till Linderman.

Poleg nemških velikanov pa na festival prihajajo tudi:

Rancid
Dropkick Murphys
Airbourne
Suicidal Tendencies
Arch Enemy
Agnostic Front
Mayhem
Eluveitie
Architects
Red Fang
Comeback Kid
Napalm Death
Animals As Leaders
Terror
The Bouncing Souls
Orange Goblin
Snapcase
Korpiklaani
Pentagram
Warbringer
The Devil Wears Prada
Truckfighters
The Black Dahlia Murder
Deez Nuts
The Vintage Caravan
Lost Society
Alcest
Northlane
Karma To Burn
All Out War
Taake
Bury Tomorrow
Wisdom In Chains
Conan
Lords of Black
Wolf Down
Mantar
D.Y.S.
Benighted
Adrift
Besta
Malevolence
Stray Train
Noctem
Vita Imana
Bastards
Guerrera
Legacy of Brutality
Reality Slap
Böira
Mutant
The Inspector Cluzo
CRIM
Killus
Morphium
Trashnos
The Blackjaw
El Altar del Holocausto
Teething
Bala
Tragic Vision
Brothers Till We Die
One For Apocalypse
15493816_1537445699605427_8260040231248145683_o
 

Povezani članki: