Počasi smo se  premaknili proti marcu, in Kino Šiška tudi v tem sončnem mesecu ne bo počivala, oglejte si, kakšne koncerte ponuja:

3. 2017, ob 20:00, Katedrala

Helmet + Local H

Njujorški bend, ki je svoj edinstveni zvok zakoličil na sečišču hardkora, metala, alter rocka in jazza ter vplival na skupine, kot so Tool, Rise Against in Deftones, je po 7 letih izdal nov album. Page Hamilton, prvo gonilo Helmetov, je že na nastopu pred 2 letoma s pomlajeno  ekipo dokazal, da se njegovi rifi še vedno valijo in da repertoar klasik, kot sta Meantime in Betty, tudi v živo zveni razred zase.

3. 2017, ob 20:00, Komuna

ZVO.ČI.TI so.und.ing DUO | Irena Tomažin & Liz Helman

performativni cikel ustvarjalcev zvočnih umetnosti

Tokratni izvajalki sta svojo umetniško pot začeli nekje drugje. Tomažin se je pred ekspresivnim improviziranim vokalnim raziskovanjem ukvarjala s koreografijo, plesom in telesom v prostoru, Helman pa je navdih za dronske ambientalne strukture prenesla iz vizualno-instalacijskega raziskovanja okolja. Ustvarili bosta tudi skupno zvočno raziskavo pretoka e-mailov in datotek med Londonom in Ljubljano v zadnjem letu.

9.-10. 3. 2017, ob 18:00, Kino Šiška in Pritličje

Festival TRESK #8

obračun glasbe in založništva

Prvi dan bosta potekali skladateljska in IT-delavnica, družili pa se bomo na tradicionalnem sejmišču. Sledili bodo razglasitev zmagovalcev natečajev in nastopi Carnaval, $MeR† ß0H inu ؆RØkkk, Nesesari Kakalulu ter Janija Kovačiča z Ano Pupedan. Drugi dan bodo v Pritličju osvetljeni izbrani spletni glasbeniki.

10. 3. 2017, ob 20:00, Katedrala

Asking Alexandria

+ The Word Alive + Silent Screams

Marčevski metalcore napad? Marčevski metalcore spektakel! Žanrski prvaki Asking Alexandria se bodo po 4 letih zopet ustavili v Sloveniji in to v originalni postavi, saj se je v zasedbo vrnil frontman Danny Worsnop. Tudi tokrat obljubljajo energičen koncert!

16. 3. 2017, ob 20:00, Kino Šiška

Divanhana

Po magičnem jesenskem koncertu Damirja Imamovića prihaja še en biser bosanskega “neo sevdaha”. Ansambel Divanhana je ob Imamoviću, Amiri Medunjanin in Božu Vreću eden od najpomembnejših ambasadorjev novodobne fuzije bosanske glasbene tradicije z jazzom in pop glasbo. Ob vrnitvi v Šiško bo predstavil svoj najnovejši album Zukva.

17. 3. 2017, ob 20:00, Katedrala

Happy Ol’ McWeasel

koncert ob 10. obletnici skupine

Sedemčlanska folk punk rock skupina Happy Ol’ McWeasel bo prav na največji dan dobre volje in piva – St. Patrick’s Day – praznovala 10. rojstni dan. Energični in edinstveni koncerti, na katerih ne gre brez odrskih skokov ter akrobacij, so zaščitni znak ene zanimivejših rock skupin v Sloveniji, ki je osvojila tudi že marsikateri mednarodni oder.

24. 3. 2017, ob 20:00, Komuna

Špil liga

prvi polfinalni špil

Četrta sezona Špil lige postaja vedno bolj napeta, kitare so uglašene in pripravljeni smo na rokenrol! Na prvem polfinalu bodo nastopili Kranjčani Wet Cassette, rosno mladi Primorci O.K. Junior, Ljubljančani Lapsus in Žalčani Rock Heroes. O finalistih bodo tudi tokrat odločali glasovi občinstva in strokovne komisije. Se vidimo na špilu!

25. 3. 2017, ob 20:00, Katedrala

Michelle Gurevich (Chinawoman)

+ All Strings Detached

Michelle Gurevich, v naših krajih dobro poznana kot Chinawoman, se vrača s četrtim albumom New Decadence. Njeno glasbo težko opišemo s klasičnimi obrazci, sta pa pojma “ruska romanca” in “temačen romantični evro pop” še najbližje njenemu ustvarjanju. Damski koncertni večer bosta uvedli All Strings Detached – kitaristki in vokalistki Vesna Godler ter Jana Beltran z novim albumom.

28. 3. 2017, ob 20:00, Komuna

Indekš | XIXA

Po besedah ustanoviteljev zasedbe XIXA in članov pri nas vedno toplo sprejete legende Giant Sand, Briana Lopeza in Gabriela Sullivana, je krivec za nastanek tega glasbenega odvoda mesto Tucson, v katerem “čas teče počasneje, dež pada glasneje in rastline rastejo z več značaja”. Priča bomo psihedelični, s kitarami in 80-imi leti prejšnjega stoletja navdahnjeni verziji južnoameriške cumbie. Zdrava doza rocka ameriške puščave, popa in psihedelije!

29. 3. 2017, ob 20:00, Katedrala

Piano Day Ljubljana: Greg Haines

+ Bowrain

Po uspešni izvedbi lanskega dogodka se Kino Šiška ponovno pridružuje projektu, ki na pobudo Nilsa Frahma na 88. dan v letu na izbranih lokacijah po svetu časti klavir in njegovo vlogo v sodobni glasbeni izraznosti. Tokrat bomo gostili Grega Hainesa, varovanca založbe Denovali, ki 88 črnih in belih genialno kombinira z analognimi elektronskimi zvoki. Znan je tudi po sodelovanju s Petrom Broderickom, s katerim sta za založbo Erased Tapes izdala z dubovsko obsesijo prežet album Greg Gives Peter Space!. Večer bo otvoril solo klavirski nastop Tineta Grgureviča aka Bowraina.

31. 3. 2017, ob 20:00, Katedrala

Lisa Hannigan

Edinstvena irska kantavtorica Lisa Hannigan, nekdanji misteriozni spremljevalni angelski glas Damiena Ricea, končno prihaja v Slovenijo! Po prvencu Sea Sew, ki ji je med drugim navrgel kandidaturo za nagrado mercury, in čislanem albumu Passenger je lani v sodelovanju s kitaristom The National, Aaronom Dessnerjem, posnela ploščo At Swim, ki jo bo predstavila s spremljevalnim bendom.

 

 

Povezani članki: