Orto Fest letos praznuje že 18 let

Od 1. do 29. aprila letos bo potekal že 18., torej že polnoletni festival Orto Fest, ki je v svoji zgodovini gostil že okoli 500 glasbenih skupin in izvajalcev. Kot tak je edinstveni slovenski klubski festival, ki ponuja v svojem programu številne domače in tuje, tudi vrhunske glasbene skupine, žanrsko predvsem obarvane v rockovske barve vseh odtenkov, daje pa prostor tudi drugim glasbenim zvrstem s poudarkom na kvaletiti in izvirnosti določenega trenutka.

 Letos bo na Orto Festu nastopilo kar 35 domačih in tujih glasbenih skupin in izvajalcev in je žanrsko tudi letos izjemno barvit. Med drugimi boste na njem lahko videli skupine in izvajalce – če jih naštejemo samo nekaj -, kot so: Dog Eat Dog, Lačni Franz, Demolition Group, Noctural Depression, Severa Gjurin, Soen, Madder Mortem, Elvis Jackson, Zmelkoow, Manouche, Warbringer, Havok, Messerschmitt, Blaze Bayley (UK, ex-Iron Maiden), Benighted, Wormed, Koala Voice, Torul, Avven in Nipke.

Eden od dveh organizatorjev Orto Festa, Andrej Ciuha je ob temu dejal: “Orto Fest je po 18. letih, kar ga organiziramo, posledično doživel svojo polnoletnost. Tako kot tudi mnogi naši otroci, ki so ta čas rastli, medtem pa se je razvijala tudi klubska glasbena kultura na tem našem festivalu, ki vsako leto traja okoli 1 mesec. In lahko rečem tudi, da je namenjen vsem generacijam ljubiteljev kvalitetne glasbe, ki pogosto nima prostora v medijih, danes tudi tistim, ki so se morda rodili v letu, ko smo organizirali prvega. Na njem smo doslej lahko videli tudi številna tuja imena, kot so Dirty Three, Clawfinger, Nashwille Pusy, At the drive in, Joe Cape, Agnostic Front, Cult of Luna, Antinowhere League, Theraphy, Toasters, Dead Moon, Fishbone, Hate Breed, Strung Out, Kill your Idols, Majke, Hladno Pivo, Urban&4, Rambo Amadeus, Dubioza Kolektiv, Psihomodo Pop, Massimo Savić, Jinx, Bambi Molesters & Chris Eckman in številne druge. Če seštejemo obisk – v 18 letih je Orto Fest obiskalo okoli 70.000 ljudi, kar je za klubske razmere našega formata kluba izjemno lepa številka.”

Povezani članki: