Fotoreportaža: Avven in Spotless Minds na Orto festu

13. 4. 2017
Ljubljana / Orto bar

Avven, alternativni rock/metal glasbeni kolektiv iz Slovenije je ob izidu novega albuma EOS v Orto baru predstavil tako stari, kot tudi sveži material.

Publika je tako skupaj z zasedbo bučno praznovala rojstno novega albuma: “Zagotovo lahko rečemo, da je bil ta koncert za nas eden izmed boljših. Energija s strani občinstva je bila iz komada v komad večja. Ker nekaj časa nismo bili aktivni na sceni, nas je to še dodatno dvignilo. Še najbolj veseli pa smo bili dejstva, da je tudi material iz nove plošče EOS prejel tako dober in glasen odziv,” so bili po koncertu navdušeni fantje.  

Avven je na Orto Festu že ‘stara’ zasedba, kajti na festivalu so igrali že večkrat: “Sicer smo odigrali že kar nekaj Orto Festov, vendar je bila letošnja izvedba produkcijsko zagotovo najbolj dovršena. Nastopili smo namreč z LED zaslonom, kjer so se tematsko predvajale animacije pri vseh komadih iz nove plošče.

Energični večer so otvorili Celjani Spotless Minds, ki so jih Avven pred tem videli igrati v Celju: “Izbrali smo jih predvsem zato, ker so drugačni od ostalih slovenskih glasbenih skupin. Imajo nek svojevrsten ‘vibe’, ki je tudi nam všeč, čeprav igrajo precej drugačno glasbo od nas. Poleg vsega naštetega pa so seveda tudi odlični glasbeniki, ki si zaslužijo biti slišani.

Foto: Branka Resnik

Povezani članki: