Low peak Charlie prihaja z novim albumom v Channel Zero

Po petih letih je prišel čas, da se Low peak Charlie prebudijo iz zimskega sna. Časi so se spremenili in spet je treba rjoveti! Low peak Charlie bodo sredi aprila predstavili drugi album ‘Čas disket je pozabljen’. 

 Primorska zasedba se je v iskanju pravega zvoka odpravila v brloge kočevskega BearTracks studia, kjer so v sodelovanju s producentom Robijem Bulešićem posneli osem komadov, ki jih bodo 18. aprila izdali na albumu ‘Čas disket je pozabljen’. Po prvencu ‘Kdo bo komu’, ki so ga izdali skoraj natančno pred petimi leti (19.4.2012) se vračajo zrelejši, osebnoizpovedni, samorefleksivni in zvočno bolj izpiljeni. V petih letih se je marsikaj spremenilo – Charliejem se je vmes zgodilo življenje, a še vedno so budno spremljali dogajanje okoli sebe. Nabralo se je ogromno dobrega glasbenega materiala in družbeno zavednih tekstov. Na novem albumu so glasni in kritični kot v svoji mladosti – vestnemu poslušalcu ne bodo ušli teksti, ki govorijo o neprilagojenosti posameznika na nov svet, na dnevne pritiske, s katerimi se sooča, na propagando, s katero ga nagovarjajo vsak dan, o obremenjenosti s preteklostjo, ki bi morala ostati v zgodovini, pripovedi o hrepenenju, uporu, o skupnem doseganju ciljev. 

Album je bil posnet s podporo banjaluškega festivala Demofest, kjer so Low peak Charlie julija 2014 prepričali žirijo (osvojeno 3. mesto) in prejeli nagrado ter izdatno podporo za nadaljnje ustvarjanje. Za produkcijo so poskrbeli sami v sodelovanju z  Robijem Bulešićem, ki je odgovoren tudi za mix albuma.   

Album so sedaj že možje posneli na intenzivnem in zgoščenem petdnevnem snemanju. Iskali so naraven, organski zvok, ki ni za instantno konzumiranje, a ostane globoko v ušesih. Tudi tistih, ki bodo Charliejem prisluhnili v živo. Low peak Charlie bodo svoj novi album ‘Čas disket je pozabljen’, ki izide pri založbi Glasbena zadruga Celinka, izdali 18.aprila. Na isti dan ga bodo premierno predstavili na koncertu v Channel Zero na Metelkovi (

Low peak Charlie lahko v živo slišite: 
18. april 2017 – Channel Zero, Metelkova, Ljubljana – KONCERTNA PREDSTAVITEV ALBUMA
13. maj 2017 – MKK Črnomelj, Črnomelj
20. maj 2017 – MC Krško, Krško 
14-15. julij 2017 – Demofest Warm Up, Banja Luka  
21. julij 2017 – Wkrwglca, Mladifest, Sežana 
5. avgust 2017 – Hangar, Izola

Primorci Low peak Charlie prisegajo na eksploziven crossover rock z jajci. Njihovo tehnično suvereno avtorsko muziciranje jim omogoča, da lahkotno prehajajo in mojstrsko vijugajo med različnimi glasbenimi stili; od duba, drum’n’bassa do udarnih stoner in garažnih riffov, vse skupaj pa zaokrožijo s slovenskimi besedili o družbeno aktualnih temah. 
 
Band je leta 2012 izdal prvenec ‘Kdo bo komu’ in napadel manjše in večje odre po Sloveniji in na Hrvaškem. Leta 2014 so prejeli nagrado na regionalnem showcase festivalu Demofest v Banjaluki. 

 Low peak Charlie so: 
Lovro Velušček – Lušči (bass) 
Blaž Kocina – Kocina (bobni) 
Andrej Kresevič – Fučkar (vokal) 
Luka Križman – Jimi (kitara) 

https://www.facebook.com/LowPeakCharlie 
https://lowpeakcharlie.bandcamp.com/ 
https://www.youtube.com/channel/UCFX40pkHF2b6b6hI_iCEffQ 

 

Povezani članki: