Velikonočni metalski vikend + Siberian Meat Grinder v Kranju

Novi KLG v sodelovanju s KUD SubArt vabi 14. in 15. aprila v kranjski klub Trainstation SubArt na mini festival z imenom Metal Weekend #3, na katerem bodo nastopile skupine Noctiferia, Metalsteel, Curse Of Instinct, Brutart, Sober Assault, Hangar 55*, Glista in Grob. V sredo, 19. aprila, pa se bo v okviru evropske turneje ustavila še ruska crossover thrash metal zasedba Siberian Meat Grinder, ki velja za pravo koncertno atrakcijo.

► 14.04. Metal Weekend #3: Metalsteel, Curse Of Instinct, Hangar 55*, Grob

Skupina Metalsteel je svojo glasbeno pot uradno začela leta 2001. Od takrat je izdala pet studijskih albumov. Dvojna koncertna plošča »Steel Alive«, ki je ob 10. obletnici delovanja skupine izšla leta 2011, je tudi prvi slovenski koncertni heavy metal izdelek. V tem obdobju si je skupina svoje mesto na slovenski metal sceni utrdila s številnimi koncerti. Poleti 2009 ji je uspelo prodreti v tujino. Moči je združila z legendarnim ameriškim heavy metal pevcem Jamesom Rivero (Helstar) in z njim ustvarila evropski projekt Sabbath Judas Sabbath ter koncertirala po celi Evropi. Metalsteel so si v preteklosti delili oder tudi s številnimi svetovno znanimi izvajalci, kot so W.A.S.P., Helloween, Saxon in drugi. Peta studijska plošča »This Is Your Revelation« iz leta 2014 odpira  novo poglavje v glasbenem opusu, saj so tokrat k snemanju pristopili nekoliko drugače – vsi člani skupine so snemali hkrati, kar se kaže v organskem zvoku, ki je konsistentno vpet v sodobno produkcijo.

https://www.facebook.com/metalsteel/
https://metalsteel.bandcamp.com/

Legendarna metalcore zasedba Curse Of Instinct iz Maribora se po šestih letih premora zopet vrača na koncertne odre! Korenine skupine segajo v leto 1999, odigrali pa so že več kot 250 koncertov doma in v tujini, kjer so si oder delili z vplivnimi imeni, kot so Hatebreed, Caliban, Undying, Shai Hulud in drugi. Gre za odličen band, ki s svojo energijo publike definitivno ne razočara!

https://www.facebook.com/curseofinstinct
https://myspace.com/curseofinstinct

Hangar 55* iz Medvod so novinci na slovenski heavy metal sceni, vendar leta 2014 ustanovljeno skupino sestavljajo sami izkušeni glasbeni mački, ki točno vedo, kaj hočejo. Konec lanskega leta so izdali tudi svoj studijski prvenec, ki nosi naslov »First Aid«.

https://www.facebook.com/hangar55/
https://youtu.be/FrDp618cudo

Grob je novo ime na domači black metal sceni, ki prihaja iz najtemnejših kotičkov Primorske, tokrat pa bodo tudi prvič v živo na odru izvedli svoj ritual.

Prispevek: 8 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/759649624191881/

► 15.04. Metal Weekend #3: Noctiferia, Sober Assault, Brutart, Glista

Noctiferia je najvidnejši predstavnik metala na slovenskem. So redni gost evropskih turnej z svetovno priznanimi skupinami ter so ena redkih slovenskih skupin, ki se ponaša z izdanimi ploščami tako na evropskem kot tudi na ameriškem tržišču. Medijski preboj so doživeli leta 2003, z videospotom »Fond Of Lies«, ki je takrat kar osem tednov kraljeval na prvem mestu glasbene lestvice na RTV Slovenija – videospotnice. Oktobra 2011 so se vrnili z enomesečne evropske turneje, kjer so kot edina predskupina spremljali trenutno največji švedski metal band In Flames. Naslednja studijska plošča »PAX« je izšla konec leta 2014 in je bila podprta za nastopi na Kitajskem ter nastopom na svetovno znanem festivalu Wacken Open Air, kjer so nastopili kot prva slovenska skupina. Jeseni 2015 se je skupina lotila akustičnega projekta »Transnatura« ter gostovala v legendarni oddaji Izštekani na Valu 202, kateremu je potem lani sledil še istoimenski studijski album.

https://www.noctiferia.net/
https://www.facebook.com/noctiferia
https://noctiferia.bandcamp.com/

Sober Assault je štiričlanska thrash metal zasedba iz Grosuplja, nastala leta 2013. Skupina stavi na brutalno kombinacijo melodij in agresije, kar je do sedaj uspešno zabeležila že na dveh EP-jih, »The First Assault« (2015) in »Of Violence And Woe« (2016).

https://www.facebook.com/soberassault/
https://soberassault.bandcamp.com/

Art brut pristop k glasbi se je za Brutart začel leta 2000, ko je band nastal. Svoja najstniška leta je dosegel v neverjetnih treh letih, z izdajama »Arab Dream« (2003) in prvim albumom »Mimic« (2007). Sledila je dolga, zastrašujoča tišina. Prekinitev te je drugi album skupine z naslovom »Wear My Skin«, ki izide v začetku aprila pri založbi On Parole.

https://www.facebook.com/BrutartBand/
https://brutartslo.bandcamp.com/

Glista je pravkar izvaljena grindcore žival, ki melje po ljubljanskem podzemlju in tudi drugod. Njeno zasedbo med drugim sestavljajo tudi nekateri člani Panikk in Sober Assault.

https://www.facebook.com/GlistaGrindcore/

Prispevek: 8 €

Facebook dogodek:
https://www.facebook.com/events/759649624191881/

Slika v vrstici 1

► 19.04. Siberian Meat Grinder (Rusija), Đornata

Siberian Meat Grinder je energična hardcore/metal zasedba iz Rusije, ki igra hitri in adrenalinski crossover thrash metal, pomešan s številnimi vplivi drugih žanrov, od black metala in rapa pa vse do stoner rocka!
 
Siberian Meat Grinder so leta 2010 v Moskvi ustanovili bivši člani različnih prominentnih ruskih punk, hardcore in rap bandov, kot so recimo What We Feel, Razor Bois in Moscow Death Brigade. Poleg izrazite antifašistične drže, se v njihovih besedilih, videospotih in grafičnih podobah čuti tudi močna povezanost z ulično kulturo, ki vključuje grafitarsko, skateboard in BMX sceno.
 
Skupina za ljubitelje ekstremnih glasbenih zvrsti že dolgo ni več neznanka, saj je nastopila že na številnih večjih evropskih festivalih, kot so Resist To Exist, Wilwarin, Rockstadt, Fluff in Brutal Assault, zasledili pa smo jo lahko tudi na festivalih Monte Paradiso in Punk Rock Holiday.
 
 
Đornata piči surovi oldschool hardcore punk, v katerega vmešča tako grind kot tudi crust vložke. Simple, fast & good!
 

Povezani članki: