MetalDays v polnem pogonu!

Marilyn Manson

Marilyn Manson

Festival MetalDays, eden od naših najbolj prepoznavnih festivalov v svetu, je pretekli konec tedna odprl svoja vrata ljubiteljem metal glasbe. Metalske počitnice so tudi letos v Tolmin privabile na tisoče obiskovalcev iz vseh koncev sveta. Glasbeni program se je pričel že v soboto, dan pred uradnim začetkom festivala – za vse tiste, ki so na festival prišli dan prej, je na tretjem, NewForces odru že grmelo. Tudi  v nedeljo, na prvi festivalski dan, ko sta se prizorišče in kamp že napolnila, je obratoval ‘le’ tretji oder.

MetalDays pa je s polnimi obrati začel delovati včeraj. Deževno vreme je sicer povzročilo nekaj sprememb v urniku nastopov, a večer je prinesel tudi zjasnitev. Glasbeno dogajanje so zaznamovali Marilyn Manson in Iced Earth, ki so nastopili na glavnem – Ian Fraser Lemmy Killmister odru ter Venom INC., Batushka, Loudness, Absu in drugi, ki so nastopili na Boško Bursać odru.

 

Iced Earth

Iced Earth

V prihajajočih dneh, vse do sobote, ko se MetalDays za eno leto poslovijo, se bo na treh odrih skupno zvrstila še kopica velikih (in manjših) imen metal žanra. Tako bodo nastopili še Amon Amarth, Katatonia, Sanctuary, MGLA in Firespawn, tretji, ‘NewForces’, oder pa bo dal priložnost mnogim novincem v svetu metal glasbe. V sredo na MetalDays med drugim prihajajo Doro, Bloodbath in Abbath, Shining, Grave Digger, Cancer in drugi. V četrtek bodo iz glavnega odra doneli zvoki zasedb Opeth, Blues Pills, Architects in drugih, na Boško Bursać odru boste lahko prisluhnili zasedbam Sólstafir, Bömbers, Raven in drugim, prav tako pa obratuje NewForces oder. Na zadnji festivalski večer, v petek, na MetalDays na glavni oder prihajajo Heaven Shall Burn, Pain in Equilibrium, na drugi oder Death Angel, Sinister, Witchfynde …, pester glasbeni program pa bo grmel tudi iz NewForces odra. Celoten seznam in urnik nastopajočih sta objavljena na spletni strani festivala.

MetalDays pa ne navdušuje ‘le’ s pestrim in mnogoštevilnim naborom nastopajočih metal bandov – metalske počitnice potekajo v objemu narave, ob eni od najlepših alpskih plaž pri nas, hladni reki Soča in Tolminka pa zagotavljata prepotrebno ohladitev in osvežitev vsem obiskovalcem festivala.

Foto: Branka Resnik

Povezani članki: