V novo sezono Kina Šiška z Laibach, Ghostface Killah, Princess Nokia, Benjamin Clementine, Youngblood Brass Band …

V novo sezono Kina Šiška štarta pompozno: mercury nagrajenec Benjamin Clementine, kraljica aktualne njujorške podtalne hip hop godbe Princess Nokia, WuTang rimoklepač Ghostface Killah, kamniški kontroverzneži Matter, legendarni Laibach, mednarodni festival sodobnega plesa CoFestival in drugi dogodki. Sezona, da jo vikaš. Pa še ni niti začeli nismo. Že 7. septembra pa se bodo v KŠ ustavili Idles, petčlanski bend, ki svoj surovi post-punk črpa iz taistega nezadovoljstva in razočaranja nad družbenopolitičnim dogajanjem, ki je povrglo že Sleaford Mods, Fat White Family, Shame, Bad Breeding in Savages, iz zajetne britanske post-punk tradicije ter iz ciničnega humorja, izraža in podaja pa ga na edinstven, samosvoj in predvsem divji način.
 
 

 

05. 09. / tor / 21:00 / Katedrala

BENJAMIN CLEMENTINE

 

Vokalist v rangu Leonarda Cohena in Nine Simone s strastjo Edith Piaf. Ljubljenec Paula McCartneyja, Zanea Lowa in Davida Byrna. Prejemnik prestižne britanske nagrade mercury in francoskega grammyja. Ena najvplivnejših britanskih osebnosti po mnenju več publikacij.

Eksluzivni koncert enega najbolj marktantnih glasov tega trenutna le nekaj dni pred izdajo težko pričakovanega drugega albuma I Tell A Fly.

več o dogodku / nakup vstopnice
 

 

06. 09. / sre / 20:00 / Katedrala

PRINCESS NOKIA + КУКЛА

Edini regijski klubski špil aktualne princese newyorške urbane kontrakulture! Po hedonistih Le1fu in Mykki Blanco ter tesno za petami Cakes Da Killaju v Šiško prihaja še njihova precej bolj uporniško nastrojena kolegica Princess Nokia. Spremljala jo bo slovanska gengsta gejša pop band transformerka KУKЛA.
več o dogodku / nakup vstopnice
 

16.-24. 09. / Kino Šiška in druge lokacije

COFESTIVAL

več o dogodku
 

22. 09. / pet / 21:00 / Katedrala

MATTER + persons from porlock + Futurski

več o dogodku / nakup vstopnice
 

25. 09. / pon / 20:00 / Katedrala

GHOSTFACE KILLAH + Joe Young + posebni gost

več o dogodku / nakup vstopnice
 

8. 12. / pet / 21:00 / Katedrala

LAIBACH

več o dogodku / nakup vstopnice

Povezani članki: