Privid™: LizZard – Singularity

LizZard, francoski trio, ki je na Metelkovi nastopil kot predskupina progresivcem Soen, nato pa se vrnil na samostojni turneji,  predstavlja nov komad in videospot.

11. janaurja pa jih boste lahko znova ujeli v Ljubljani, in sicer v Channel Zero, skupaj z O_R_k, ki so zanimiva zmes primordialne energije, igrive akustične psihedelije z natančnim math-rockom je začinjena z intenzivno ambientalno elektroniko.

LizZard so se spoznali leta 2006, trojico sestavlja Katy Elwell na bobnih, William Knox na bas kitari in pojoči kitarist Mathieu Ricou. Trio je delal na svojem zvoku z nalogo: ustvariti nekaj verodostojnega, pomembnega in neizpodbijajoče rokovskega. Rezultat v glasbenem demu La Criée (2007) mu je odprl marsikatera koncertna vrata v francoskem glasbenem prostoru, naslednje leto pa je kitarski trojec skupaj s producentom Rhys Fulber (Fear Factory, Paradise Lost, Front Line Assembly) posnel mini-album Venus; znani glasbeni mojster naj bi ljubil LizZardov „čudovit poli-ritmičen zvok“… Če te primerjajo z izvajalci, kot sta Tool ali King Crimson, si originalen in svež, najbrž veliko gostuješ? Tako tudi z rojaškimi Gojira, Punish Yourself, Loudblast, leta 2011 pa greš z omenjenim zloglasnim producentom posneti še pravi album, in to v Los Angeles! Šest mesecev kasneje je tu Out of Reach, oktobra 2012 ga izdata založbi Klonosphere/Season of Mist, s 25 koncertov dolgo turnejo po Evropi pa si svoj klub oboževalcev samo še povečaš? Nato državna turneja, po kateri te že čaka Terry Bozio, ki te povabi na Drum Channel (ZDA)!? Leta 2014, kajpada, izdaš drugi album Majestic, vmes še malo odpiraš turnejo za Adrian Belew Powerful Trio, izdaš posebno izdajo albuma na ameriški Rocker Records, ki je v lasti Carmina Appica, v lanskem letu poleti malo potuješ in koncertiraš po festivalih, nato pa se zopet odpraviš v studio, da posnameš tretji album; tokrat s producentom in mešalcem zvoka, Sylvio Massyjem, ki je med drugim odgovoren za izdelke velikih The Melvins, Tool, R.H.C.P., Aerosmith, S.O.A.D.!

Povezani članki:

Značke: