Iced Earth julija v Kinu Šiška

Julija, ko se ves metalski živelj vneto pripravlja na festival MetalDays, ki letos med drugim gosti tudi ene in edine Judas Priest, se bo v Šiški odvil warm up koncert brez primere. 11. julija bodo v Kino Šiška namreč nastopili ameriški power metalci Iced Earth.

Zasedba, ki jo vodi kitarist/tekstopisec Jon Schaffer, je od nastanka leta 1988 do danes vedno navduševala svet s svojim epsko obarvanim, čustveno nabitim in pristnim ameriškim power metalom. Ne glede na to, ali smo Iced Earth doživljali zgolj prek poslušanja albumov, kot so recimo Night of the Stormrider, Something Wicked This Way Comes, The Glorious Burden in Dystopia, ali smo jih poleg tega občutili tudi v živo, vedno nam je bilo jasno, da gre za bend, ki mu ni enakega, za bend, ki vsakemu poslušalcu da vedeti, da obstaja zaradi njega in zanj. Iced Earth so od ljudi za ljudi, če se izrazimo drugače. Na albumih so se dotikali mistike, nenapisane in davno pozabljene mitologije, literarnih klasik ali zgodovinskih dogodkov, zadnja leta pa s svojim sporočilom predstavljajo luč v temi navidezno svobodnega sveta. V živo se to izrazi s pomočjo dolgih nastopov, nabitih tako z energijo kot čustvi, s pesmimi, ki se dotikajo vseh njihovih obdobij, čeprav se bodo julija v Kinu Šiška verjetno osredotočili na aktualni album Incorruptible. Vsekakor so vokalist Stu Block, kitarista Jon Schaffer in Jake Dreyer, basist Luke Appleton ter bobnar Brent Smedley oziroma Iced Earth nekaj, česar ne smete zamuditi, če vam po žilah teče metalska kri.

Predskupina Metalsteel pa prihaja iz domačih logov. Bend, ki že od samega začetka živi in diha heavy metal, se je kalil tako v beznicah kot na festivalih povsod po Evropi, navdušuje pa tako s svojimi klasičnimi hiti kot z novim albumom Beyond the Stars, ki je decembra lani izšel pri On Parole Productions.

Povezani članki: