Festival MotörCity bo na Warm Up Partyju gostil Richieja Kotzena

Organizator festivala MotörCity, ki letos poteka med  16. in 19. avgustom na tolminskem Sotočju, v letošnjem letu pripravlja tudi MotörCity festival Warm Up, ki bo 27. julija v Kinu Šiška. Nastopil bo Richie Kotzen, eden najbolj zanimivih in vsestranskih kitaristov. Kitarski virtuoz, avtor in vokalist z unikatnim in prepoznavnim slogom je do danes izdal že več kot dvajset solo albumov, po katerih se pretakajo rock, blues in jazz, s primesmi soula in popa.
 
Richie Kotzen je s svojo tehniko igranja kitare opozoril nase že kot najstnik. Po nekaj albumih ga je k sodelovanju povabila glam metal zasedba Poison. Na njihovem sila uspešnem albumu ‘Native Tongue’, ki so ga posneli skupaj, se še kako sliši Kotzenov vpliv – predvsem njegovi na bluesu sloneči kitarski prijemi. Kotzen pri Poison ni ostal dolgo – nadaljeval je s svojo solistično kariero in se kasneje pridružil zasedbi Mr. Big. Po njihovem razpadu je nadaljeval kot solist. Leta 2013 je skupaj z Mikeom Portnoyem in Billyjem Sheenanom ustanovil superskupino The Winery Dogs, sam pa je vseskozi negoval tudi solo kariero.
 
Richie Kotzen si je zgradil zavidljivo raznoliko kariero kot kitarist, vokalist in avtor. Turneje so ga vodile po ZDA, Evropi, Južni Ameriki in na Japonsko. Leta 2006 je kot predskupina sodeloval z The Rolling Stones, njegovo ime nosita dva modela kitar Feder, Richie Kotzen pa je v preteklosti igral, sodeloval in snemal tudi s kopico različnih glasbenikov.

Vstopnice za MotörCity festival  Warm Up z Richiejem Kotzenom so že na voljo izključno preko sistema Eventim po predprodajni ceni 20 eur (cena na dan: 24 eur). Vsi, ki že imajo festivalsko vstopnico za festival MotörCity 2018 pa imajo prost vstop.
 
Blues rock festival MotörCity sicer letos poteka od 16. do 19. avgusta na tolminskem Sotočju. V svoji drugi izvedbi ohranja koncept preteklega leta – širok nabor nastopajočih blues in rock žanra, nagradno žrebanje z glavno nagrado motociklom Harley-Davidson Forty-Eight Anniversary, tematsko ob-festivalsko dogajanje in pravo festivalsko mesto v malem. Prva glasbena imena, ki prihajajo v Tolmin na festival bluesa, rocka in motorjev, bodo zadovoljila še tako petične glasbene sladokusce: Laurence Jones, Popa Chubby, Hamo & Tribute 2 Love, Stray Train, The Brew in The Bad Flowers. Vstopnice za MotörCity so že na voljo v spletni trgovni MH Shop in preko sistema Eventim (samo dnevne vstopnice), na festival pa imajo prost vstop vsi vozniki motorjev in starodobnikov. Več o festivalu MotörCity: https://www.motorcityfestival.com/.

Povezani članki: