Damnation Festival – majhen angleški festival z zanimivi imeni

Damnation Festival je majhen, a zelo zanimiv festival v Leedsu, ki se nahaja v okraju Zahodni Yorkshire. Medse so od leta 2005 naprej povabili imena, kot so Entombed, Kreator, Carcass, Devin Townsend Project, Ulver, Rotting Christ, Cult of Luna, At The Gates, Primordial, Electric Wizard, Abbath in mnoge druge. Po imenih sodeč se je festival našel v doom, death, sludge post  metal vodah, in to delo opravlja zelo dobro.
 
Enodnevni festival, ki poteka na univerzi bo letos na različne odere znova povabil zanimive zasedbe. Tako so zdaj najavili prve natopajoče, ki bodo 3. novembra zasedli univerzo. Na festival tako prihaja IHSAHN, ki zagotovo spada med najaktivnejše in najkreativnejše člane norveške (black) metal scene. Potem so tu poljska black metal zasedba Batushka ter nemška progresivna metal zasedba The Ocean, ki bodo predstavljali težko pričakovan nov album Phanerozoic.  
 
‘Šefe’ festivala Gavin McInally pa je še dodal, da imajo v mislih še 23 bendov, ki predstavljajo najboljše v death, grind, doom, sludge, prog and post rock zvrsteh.

Na voljo bo tudi letos le 3 000 vstopnic, če pogledamo na prejšnja leta, se zna zgoditi, da bo tudi letošnji razprodan, zato, če vas mika intimen festival, ne čakajte predolgo z nakupom vstopnic.

Povezani članki: