Damnation Festival naznanil sedem novih imen

Damnation Festival, enodnevni festival, ki poteka na univerzi v angleškem Leedsu, bo letos na različne odere znova povabil zanimive zasedbe. najavili so že Batushko, Ihsahna in The Ocean.
 
Zdaj pa dodajajo še birminghamske ekstremne ekscentrike Anaal Nathrakh. Britanski duet sestavljata Mick Kenney in Dave Hunt, ki sta iz Anaal Nathrakh naredila ekstremno mešanico black metala, grindcorea, death metala in industriala. Kot pravita sama, sta Anaal Nathrakh ustvarila z enim samim namenom – da bo soundtrack za konec sveta, zvočno bistvo zla, sovraštva in nasilja, resnični duh smrti pripeljan v glasbene ekstreme.
 
Prihajajo tudi Američani Ghost Bath, ki so se našli v blackgaze vodah. Rosetta, ki prihajajo iz Philadelphie, so navdušeni nad astronomijo in nebesnimi pojavi. Njihovi vplivi so Isis, Neurosis in še kdo, njihov zvok je izjemen, njihov nastop pa vrhunska post metal poslastica. Škotske barve bodo zastopali Saor, prihajajo pa tudi norveški orjaki Årabrot, danci MØL ter avstrijski trešerji Insanity Alert.
 
Na voljo je le 3 000 vstopnic, če pogledamo na prejšnja leta, se zna zgoditi, da bo tudi letošnji razprodan, zato, če vas mika intimen festival, ne čakajte predolgo z nakupom vstopnic.
 
 
 

Povezani članki: