Punk In Drublic z NOFX

21. 6. 2018
Ljubljana / pročelje Kina Šiška

Frontman zasedbe NOFX Fat Mike je zvaril festival Punk In Drublic, ki je ime dobil po njihovem legendarnem istoimenskem albumu. Pisana punk rock druščina se je tako ustavila tudi v Ljubljani. Poleg izbrane pijače se je na velikem odru pred Kinom Šiška zvrstila smetana svetovnih punk rock zasedb.

The Mor(R)ons so štiričlanski punk rock bend iz Kranja. Preigrali so Slovenijo, nekaj Evrope, izdali 2 albuma, 1 EP in 1 split ter si oder delili z bendi, kot so Ten Foot Pole, Atlas Losing Grip, Hog Hoggidy Hog in Pasi. Trikrat so igrali na Punk Rock Holidayu. Če še niste slišali za Bad Cop / Bad Cop, si naredite uslugo in poslušajte album Not Sorry. Z dolgometražnim prvencem se je band pridružil založniški družini Fat Wreck leta 2015. S svojimi živahnimi pop-punk spevi in močno držo je Bad Cop / Bad Cop dokazal svojo zmožnost, da ustvari harmonijo med bolj agresivnimi instrumentalnimi prijemi in spoliranimi vokali. 

S kar devetimi albumi so ameriški hardcoraši The Bronx potrdili že slišano – so zasedba, ki pri življenju še vedno ohranja staro dobro tri-akordično in iskreno glasbo. The Bronx je band, ki pravočasno in učinkovito krmari med svojimi glasbenimi navdihi, s tem pa pospešijo utrip in svojim poslušalcem sprožijo adrenalisko glasbeno popotovanje. Zasedba Snuff je nastala v Londonu leta 1986. Svojo glasbo so predstavljali na mnogih svetovnih odrih in preko glasbenih izdaj na neodvisnih založbah, med drugim na svoji lastni, 10past12records in Fat Wreck Chords. S prazničnimi himnami so slavili tudi 20. obletnico izdaje albuma Tweet Tweet My Lovely.

Skupni začetki kalifornijskih srednješolcev so po dveh desetletjih ustvarjanja Mad Caddies neštetokrat ponesli okoli sveta. Z unikatno mešanico punk, reggae, ska in pop glasbe so postregli tudi z novim albumom Dirty Rice, ki dokazuje, da lahko svoje poslušalce še vedno navdušijo in napolnijo z energijo.

Če je v več kot 25-letni karieri NOFX obstajala kakšna stalnica, je bila to želja po inovativnosti, pa naj to pomeni napisati svetovno prepoznavne punk pesmi, igrati v najbolj nevarnih državah, ali pa preigravanje tem, ki nas nasmejijo, spravijo v jok in nas pripravijo do kritičnega razmisleka – pogosto se zgodi, da se vse našteto najde v eni sami skladbi. Svojo tradicijo nadaljujejo z enajstim studijskim albumom Coaster, ki razkriva bolj osebno in introspektivno plat ene najbolj prepoznavnih punk zasedb. 

Branka Resnik

Povezani članki: