Interpol avgusta nov album, še pred tem v živo na INmusic festivalu

Newyorška zasedba Interpol, ki je znana po temačnem, a energičnem post punku, je javila, kdaj bo izšel nov, šesti studijski album – izšel bo 24. avgusta, nanj pa so, kot pravijo, prelili novo energijo in precej surov zvok.

Album je nastal v času turneje ob 15. obletnici izida prvenca Turn On The Bright Lights. Bobnar Sam Fogarino pa je povedal, da so se potrudili, da na album prenesejo energijo s turneje. Album so posneli, kot da igrajo v živo, saj niso posebej posneli glasbil ali delov skladb. “Zaradi tega je album slišati precej surovo.”

Interpol so leta 1997 v New Yorku sestavili Paul Banks, Daniel Kessler, Carlos Dengler in Greg Drudy, katerega je že leta 2000 na mestu bobnarja zamenjal Sam Fogartino. Leta 2002 so izdali svoj studijski prvenec Turn On The Bright Lights, kateri je še petnajst let po izdaji prepoznan kot album, ki je obeležil prve generacije milenijcev in postal emblem najuspešnejše ameriške rock scene od grunge obdobja v začetku devetdesetih.

Interpol, ki je konec meseca najavljen tudi na INmusic festivalu bo stopil ‘skupaj’ na oder  z Queens Of The Stone Age, Nick & The Bad Seeds, Alice in Chains, David Byrneu, St. Vincent, Portugal. The Man, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes

Povezani članki:

Značke: ,