Zmelkoow – otroci cvetja se vračajo v Cvetličarno

Zmelkoow se kot otroci cvetja vračajo v klub Cvetličarna v Ljubljani v petek, 12. oktobra ob 21.00.  Ob tej in vseh ostalih priložnostih so se Zmelkoow odločili za majhen korak za slovenski turizem, a velik za njihove počitniške navade. »Zmelkoow so se odločili, da letos ne grejo na dopust v Dalmacijo, saj bodo vse poletje vadili koreografijo in zahtevnejše tehnične elemente na svojih inštrumentih za oktobrski koncert v Cvetličarni. Pomemben del priprav bo tudi izbira oblek in modnih dodatkov ter vživljanje v nove identitete. Za začetek so nabavili vse arhivske posnetke oddaje Bleščica.« S tem so izrazili svojo veliko predanost publiki, ki jo bodo oktobra zadovoljevali v Cvetličarni. Da mislijo resno, priča tudi ultra ekskluzivni posnetek pesmi Koper Cabana, samo za oči in ušesa vseh, ki ne bodo zamudili zgodnjih ali poznih ptic in pridejo v Cvetličarno.

Koncert bo v posmeh diktatu surove sile, ki vse bolj obvladuje svet, obarvan v duh in barve flower-power revolucije, ki praznuje okvirno 50. obletnico, in na očitno najboljši možni klubski lokaciji za koncert! Zmelkoow že dobrega četrt stoletja kontinuirano in vztrajno tresejo slovensko glasbeno sceno. V tem času so izdali 9 CD-jev, nekaj vinilov in kaset pa tudi par izdaj na precej bizarnih nosilcih zvoka. Posneli so nekaj najbolj odbitih video-spotov in nanizali vrsto uspešnic, kot so: Čau sonček, Bit (Smisel življenja …), Poredni gosti, YO!, Ko pogledam to nebo, Sentiš – navadni, Klub ljudi z resnimi težavami (Problemi so, problemi bojo …), Zlata ribica, Gravitacija (Več kot spijemo …) in druge. Vstopnice za ta posebni veliki koncert skupine Zmelkoow 12. 10. v klubu Cvetličarna v Ljubljani po cenah od 9,90 EUR so že na voljo na www.mojekarte.si.

 

 

»Ob vsem, kar se dogaja na svetu, ali pa prav zaradi tega, smo na pol-stoletnico flower-power revolucije Zmelkoow začutili v sebi klic ljubezni in narave. Kako ne bi, saj segajo biološki začetki jedra benda prav v tiste omami in cvetju zapisane čase. In smo rekli: Smo rožice, ali nismo? In kdo bo premagal topove in psihopate, če ne rožice!? Gremo v Cvetličarno, tam za cvetje lepo poskrbijo! Petek, 12. oktobra bo pravšnji dan. Bomo se lepo odišavili, oblekli in nališpali, nabavili kak sitar, zvadili Give Peace A Chance, poklicali Lucijo na nebu z diamanti in odigrali koncert stoletja. Na odru nas bo veliko, pod odrom pa ni vrag, da tudi ne, tako da je zmaga zagotovljena

Čeprav jih organizatorji pogosto umeščajo med zabavljaške skupine, so tako oni kot njihovi teksti pogosto zelo angažirani, provokativni in izpovedni. Zmelkoow ves čas mojstrsko krmarijo med (samo)ironično kritiko sodobnega sveta, eksistencialnimi vprašanji, glorifikacijo bizarnosti in norim veseljaštvom. Vse to počnejo na zelo svojstven, inteligenten, neponovljiv, iskren način. Na koncertu 12. oktobra se bodo predstavili v razširjeni zasedbi, ki vključuje tudi čudežnega dečka maestra Zergoloffa in nekatere glasbenike, s katerimi so v preteklosti sodelovali v R’N’R cirkusu. Koncert bo, kot se za Cvetličarno spodobi, in v posmeh diktatu surove sile, ki vse bolj obvladuje svet, obarvan v duh in barve flower-power revolucije. 

Povezani članki:

Značke: