Kino Šiška vabi – The Tiger Lilies, Same babe, Stray Dogg, Riverside, Peter Bjorn and John …

Ljubljanska Kino Šiška vabi na kar nekaj zanimivih zadev. Prva bo že decembra, ko se na Ljubljano vračajo The Tiger Lillies. Vabljeni tudi na predstavitev novega albuma Vraži bendslovenskega benda Same babe (#poslušaj1), srbski indie folk sestav Stray Dogg (#poslušaj2), poljske prog rock veljake Riverside (#poslušaj3) ter avtorje žvižgajoče uspešnice Young Folks Peter Bjorn and John (#poslušaj4). 

Same babe so dragulj, ki ga bo zgodovina slovenske popularne glasbe uvrstila nekam med Ježka, Sepeta, Marka Breclja, Buldožerje, Ano Pupedan in slovenski pank. Bend, ki preprosto zveni.” Tako je spregovoril Jure Longyka (Val 202) in kdor je imel priložnost nabrušeni etno-šansonjerski sestav ujeti v živo, ve, da je Longyka povedal po pravici. V živo jih preverimo 19. januarja. 

Srbski indie folk projekt Stray Dogg je leta 2011 zrastel okoli kantavtorja Dukata Straya in že v prvi inkarnaciji kot trio požel navdušenje poslušalcev do te mere, da je že po nekaj mesecih ogreval za Michelle Gurevich (Chinawoman) ter Scout Niblett. Še več, s svojim tudi v otožnejših trenutkih očarljivim, topline in ljubezni polnim pristopom do Americane je prepričal celo ameriškega glasbenika Devendro Banharta, ki je z bendom sodeloval na njegovem drugem albumu Fire’s Never Wrong.

Poljski prog rock veljaki Riverside se vračajo v Ljubljano kot trio, s prvim novim albumom po prezgodnji smrti ustanovnega člana. Z odlično septembrsko izdajo skupina potrjuje, da je kljub spremenjeni notranji dinamiki še vedno izjemna zvočna sila, ki povsem upravičeno spada med žanrske velikane. V Kinu Šiška bodo zveneli 14. marca.

Peter Bjorn and John, avtorji žvižgajoče uspešnice “Young Folks” z izjemne plošče Writer’s Block, prvič prihajajo v Slovenijo! Švedski trio, ki že “skoraj 20 let ustvarja čudovito indie pop glasbo z igrivo poskočnostjo in rahlo otožnimi besedili” (Clash Magazine) nam bo predstavil svoj že osmi album Darker Days, po mnenju Pitchforka celo najmočnejšo po omenjenem predhodniku. Prvi slovenski nastop 15. marca. V Kinu Šiška, kakopak.

Povezani članki: