Kino Šiška najavlja: Riverside, Sólstafir, Sleep in Mono

V Kinu Šiška bo pomlad težkokategorna!

Poljski prog rock veljaki Riverside se 14. marca vračajo v Ljubljano kot trio, s prvim novim albumom po prezgodnji smrti ustanovnega člana. Z odlično septembrsko izdajo skupina potrjuje, da je kljub spremenjeni notranji dinamiki še vedno izjemna zvočna sila, ki povsem upravičeno spada med žanrske velikane.

Atmosferični islandski post-metalci Sólstafir se ob zaključku turnejskega cikla v podporo svoji leta 2017 izdani mojstrovini Berdreyminn vračajo v Ljubljano in sicer 21. marca. Njihova samosvoja metalska zmes čudovitih melodij, psihedeličnih vložkov in rockerskega podtona obljublja krasen večer.

Sleep. Stoner bogovi. Zakajeni astronavti dooma. Vrhovni svečeniki težkih rifov in mastnih gruvov. Avtorji nekaterih najbolj vplivnih plošč v zgodovini metala. Bend, za katerega smo bili po razpadu konec tisočletja prepričani, da bo od njega ostala le izjemna zapuščina, nato pa je kot strela z jasnega udaril z vrhunsko novo ploščo, eno najboljših izdaj leta 2018. Da, 18. aprila prihaja trio Sleep.

26. aprila pa nas bo obiskala tudi kultna japonska instrumentalna zasedba MONO, ki že 20 let premika meje post-rocka, tokrat z značilno intenzivnim koncertnim nastopom v čast okrogli obletnici delovanja in svežega desetega albuma. Ploščo Nowhere Now Here je produciral bendov dolgoletni sodelavec Steve Albini, izšla pa je pri založbi Pelagic. Večer bo uvedla Jo Quail, ena najbolj navdušujočih in inovativnih čelistk mlajše generacije.

Povezani članki: