Pred nami je finale šeste sezone Špil lige

S koncertom mladih glasbenih ustvarjalcev Blerima Rexhepija, Kiwi Flash, Macbeth in Tooth in the Sky se v soboto, 1. junija, končuje šesta sezona prve lige dijaških bendov Špil liga. Slednja od leta 2013 poteka pod okriljem Kina Šiška, na njej pa se je do sedaj predstavilo že več kot 250 različnih mladih glasbenikov iz cele Slovenije.   

Med dosedanjimi zmagovalci tekmovanja so zasedbe Koala Voice, StillOut, Infected, Joker Out ter In the Attic. Kot v preteklih sezonah, bodo tudi letos o zmagovalcu odločali glasovi publike in strokovne komisije. Slednjo letos sestavljajo Ana Medved, urednica na Radiu Terminal, Andi Koglot, glasbenik, producent in sodelavec Radia Študent ter Klara Zupančič, glasbena opremljevalka na Valu 202.  

Poleg ocenjevanja glasbenih sposobnosti je komisija tudi letos posebno pozornost namenila besedilom avtorskih pesmi. Skupine so pred vsakim nastopim priložile besedila, med katerimi je komisija izbrala najudarnejše in najbolj izvirno. Letošnja novost je prenos nastopov v živo preko videa. S tem so organizatorji omogočili vpogled v živo sceno dijaških glasbenih ustvarjalcev tudi tistim, ki zaradi različnih razlogov ne morejo koncertnega utripa preveriti v živo.  

V letošnji sezoni so se v treh predtekmovalnih večerih in dveh polfinalih za naziv zmagovalca Špil lige pomerili Garlik, BIZARREGOOD, Blerim Rexhepi, Tooth in the Sky, Bajta 23, M8s, Macbeth, Kiwi Flash in Drone Society. V veliki finale Špil lige, ki bo 1. junija ob 20:00 potekal v dvorani Komuna Kina Šiška, so se uvrstili ljubljanski raper albanskih korenin Blerim Rexhepi, celjski Tooth in the Sky bodo poskrbeli za prisotnost indie rock žanra, bolj punkovsko-rokerski pridih pa bosta ponudili zasedbi Kiwi Flash in Macbeth. 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.