Nunslaughter – garancija za žur! 

12. 6. 2019
Ljubljana / Channel Zero

Kot smo že večkrat ugotovili, je zaključek klubske sezone, preden gre svetovna metalska populacija na festivale, ponavadi tudi vrhunec le-te. Kako bi le lahko bilo drugače, če sta pa Skunksa pripeljala oldschool karavano, kateri poveljujejo Nunslaughter, publiko pa ogrevajo thrasherji Bloodride, grinderji Inferia (oboji doma s Finske) in death metalci Disparaged (domicil: Švica). Koncert pa se je odvil na Metelkovi, v kultnem klubu Channel Zero, kamor taki koncerti tudi spadajo! 

Žur so torej začeli oldschool thrasherji Bloodride, ki obstajajo od leta 2000, ampak igrajo podivjan thrash, ki spada bolj v 80-ta. Banda prej nisem poznal, ujel sem le zadnja dva komada, ampak kar sem slišal, je bilo hudo všečno. Fantje igrajo živalsko podivjani thrash, kot da so se ravno spustili z verige, kitare konkretno trgajo, bas pa  ima »svojo voljo« in ni le podpora hitrostrelnemu bobnarju. Vokal je konkretno odlajan, ker pa so fantje pač Finci, se včasih zasliši tudi kakšen black metalski vpliv(ček). Upam, da ne samo na dveh popevkah, ki sem ju ujel. Folka je bilo že kar nekaj in so kar z zanimanjem spremljali špil. Jaz sem se vsekakor odločil, da če fante še kdaj zanese v naše konce, se bom potrudil in si ogledal njihov nastop. Če ste thrashmetalsko usmerjeni, pa telih fantov še ne poznate, si naredite uslugo in to popravite!  

Naslednji so bili na vrsti še eni, za katere pred napovedjo koncerta še nisem slišal, (še eni) Finci, grinderji Inferia. Interneti pravijo, pa igrajo od leta 1989 (!!), pičijo pa pravoverni grind, ki ga cepijo še na death-metal. V bistvu ga žgejo k’t Marija! Če se spomnite na stare Carcass, stare Napalm Death, daste zraven malo Haemorrhage (unih iz Španije), pa si lahko predstavljate, kako je vse skupaj zgledalo. Šus v glavo, nema odmora, dok traje obnova! Po zgoraj napisanem je jasno, da fantje niso najbolj originalen grind band na svetu, ampak če ste vsaj malo grinderja jih prečekirajte! Kratko, jedrnato: GRINDDDDDDDDDDDDDD!!!!  

Kot zadnji predvozači pa so se predstavili Disparaged, pravoverni death-metal band. Kar seveda ni slabo. Band sicer ne odstopa od začrtanih smernic žanra niti za milimeter, ampak kar igrajo, igrajo kvalitetno, hitro, glasno in brutalno. Glede na to, da sem si par dni pred njimi ogledal špil Monstrosity (vstavi link na reportažo, ko bo on-line!!!!!!!!) se je hitro slišalo, da znajo fantje igrati tehnično in brutalno. To je slišala tudi publika, v kar lepo polnem klubu in jih hvaležno nagradila z galamo, čupanjem, izraznim plesom in ostalim. Za pasom imajo štiri albume, noben od njih sicer ne izstopa, so pa vsi štirje več kot korektne death-metal razpaljotke, tako da veselih popevk, v katerih kitari lepo popraskata po ušesih, bas in bobni pa potolčejo po glavi, ni zmanjkalo. Zmanjkalo ni niti dobre volje med publiko in nastopajočimi, in konec je prišel prehitro (kot pri vseh špilih). Ampak se vseeno nismo preveč sekirali, saj so zadnji igrali …

NUNSLAUGHTER! Band pod tem imenom obstaja od leta 1987, originalni član je le še pevec in občasni basist Don of the Dead, na ostalih pozicijah se je zamenjalo nebroj ljudi. Diskografija preobsežna za naštevanje (tudi površno). Glasba? Oldschool, satanistični, smrdeči death-metal! Ou, jea! A ste jih videli deset let nazaj v taistem klubu? Vmes na kakšnem drugem koncertu ali festivalu? Potem veste, kako zadeva izgleda v živo. Straight forward death-metal, malo d-beata, do skrajnosti našpičena kitara, brneči bas (basist ima trenutno nogo v gipsu, baje so mu jo polomili krščanski aktivisti… (so se zajebavali na odru)), poskočno/topotajoči bobni in kultni vokal/ist. Folku se je snelo, bilo je vsega, mosh pit, circle pit, čupanje, brcanje in boksanje (mislim, da se je nekaj ljudi v prvi vrsti(upravičeno) malo balo za svoje zdravje, band pa je tudi v formi, povrh pa so bili še (rahlo?) pijani in zelo dobre volje, tako da debelo uro žur ni ponehal. Aja, treba je povedati, da je bilo ozvočenje cel večer svinjsko glasno (to je pohvala, ne pritožba) in temu je sledilo dogajanje v klubu. 

 BIL JE ZAKON OLD-SCHOOL KONCERT! PA ŠE SMRDELO JE! 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.
Značke: