Kino Šiška vs. Guns N’ Roses: novembrski dež preganjajo z dobrim programom

November = dež = klasika Guns N’ Roses, pravijo v Kinu Šiška: ampak je tudi tudi zavedanje, da ves čas nastaja nova dobra glasba, nove dobre predstave, novi dobri filmi. Seveda vse slednje najdete pri nas, tudi v prihodnjih dneh.

Jutri s CON-FRONT, avdiovizualnim performansom in dokumentarnim filmom, delom osmih slovenskih in tujih glasbenikov/vizualcev, stopamo po sledeh prve svetovne vojne. O vojni in predvsem homo sapiensu imajo zelo jasno mnenje The Tiger Lillies , ki se v četrtek ustavijo v sklopu tridesete (!) obletnice delovanja. “Lagano sportski” si ga vzamemo s Pseća plaža v petek, sobota v polnem šusu z Lagwagon, Satanic Surfers, Fair Do’s in Alo! Stari. Za nedeljo pa odbit projekt Žana Tetičkoviča – jazz impro, gregorijanski korali in modalna glasba v izvedbi jazz kvinteta in zbora v Requiem

Že sedaj pa si rezervirajte čas za res hud program mednarodnega festivala sodobnega plesa CoFestival (22.-27. 11.). Programski odbor je uspel privabiti čisto svežo predstavo Ujemanje v izvedbi famoznega Cullberg baleta, kako izgleda odrska različica Blade Runnerja, boste videli v predstavi Analiza v temnem polju, festival pa bo sklenila ena prvih evropskih premier dokumentarnega filma Cunningham. Preverite program, ne bo vam žal, kajti v KŠ prihaja kar nekaj zanimivih zadev:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
MAR27
 
 
 
   

Povezani članki: