Na INmusic prihaja tudi Nick Mason, bobnar legendarne zasedbe Pink Floyd

Na 15. festivalu INmusic, ki bo na zagrebškem Jarunu potekal od 22. do 24. junija, bo z novo skupino nastopil tudi Nick Mason, bobnar legendarne britanske zasedbe Pink Floyd.

Nick Mason bo nastopil s svojo novo skupino Nick Mason’s Saucerful of Secrets, ki je nastala leta 2018. Občinstvu bodo predstavili nove interpretacije skladb skupine Pink Floyd.

Mason je kot član progresivne skupine Pink Floyd skupaj z Rogerjem Watersom, Davidom Gilmourjem, Richard Wrightom in Sydom Barrettom postal eden najvidnejših rock glasbenikov 20. stoletja, so zapisali organizatorji. Skupina Nick Mason’s Saucerful of Secrets preigrava začetno obdobje Pink Floydov, in sicer skladbe s prvih sedmih albumov, od The Piper at the Gates of Dawn do Obscured by Clouds.

V zasedbi so poleg Masona še Gary Kemp iz skupine Spandau Ballet, basist Guy Pratt, ki je s skupino Pink Floyd sodeloval po Watersovem odhodu, Lee Harris iz zasedbe Ian Dury & the Blockheads in Dom Beken (The Orb, Transit Kings). Hrvaškemu občinstvu bodo predstavili uspešnice Pink Floydov, kot so A Saucerful of Secrets, One of These Days, Astronomy Domine in Let There Be More Light.

Na festivalu bodo med drugim nastopili še The Killers, Beck, Deftones, The Lumineers, Belle and Sebastian in Rival Sons.

Povezani članki: