Emma Ruth Rundle, Blu.Sine

Kdaj: sreda, 16. oktober 2019 21:00
Kje: Gala hala, AKC Metelkova

Emma Ruth Rundle
https://www.facebook.com/emmaruthrundle/
https://emmaruthrundle.bandcamp.com
https://www.youtube.com/watch?v=obvHacBj6Sc – Light Song
https://youtu.be/CYJ-Sf-_qqI – live @KEXP

Blu.Sine
https://www.facebook.com/blusine/
https://blusine.bandcamp.com
https://www.youtube.com/watch?v=OUFrRcWprGg – Pretežko srce
https://www.youtube.com/watch?v=Wd1cGHDQVIA – Le Besedi Sva

Just stay positive’ je mantra, ki odzvanja po ušesih ljudstva, ki večinoma vidijo pozitivo samo na določenih zdravniških izvidih. Ampak ja, pozitiva je dolgočasna kot slovenski stand-up. Najlepša umetniška dela so nastala na temeljih trpljenja (in zlorabi substanc). V zlomljenih dušah, ki morajo nekako izraziti svoje nelagodje. Viže kot so od Emme in Blu.Sine, lahko nastanejo samo ob jadranju po razburkanem morju solz. Ni lepših tonov, kot zapeljive melodije gnusa nad obstojem.

Pridružite se na povsem nestrpno serotofobnem koncertu v Gali. Kdor ne bo mel za pivo, se lahko na koncertu utopi v solzah prisotnih. Čemu bi utapljali svoje skrbi, če pa se lahko utopite v skrbeh drugih?

Emma vihti strune pri Red Sparowes in Marriages, a je njena solo pot tista, kjer spusti ekspresivnost svojega petja in igranja z vajeti. Turobna folk glasba, ki se utaplja v post-rockovskih vodah pospremljena s srce parajočim petjem, kjer dobimo občutek, da nam šepeta svoje osebnostne travme v uho. Na tokratni turneji nam predstavlja svoj najnovejši album On Dark Horses, ki trenutno slovi kot najtežji in najtemačnejši znotraj njenega kataloga, a kljub teži, je še kar izgubljen v močni megli turobne sanjavosti.

Ekspresivno, milozvočno melanholijo pospremi domača … ekspresivna, milozvočna melanholija Blu.Sine z malo drugačnim pristopom. Pod streho trip-hopa skrivajo mineštro žanrov mariniranih z zvoki iz zlate dobe filmskega sveta. Kot sami pravijo:

Spojiti navidez nezdružljivo. Sobivanje valovanj – svetlobnih, zvočnih, vijug peresa in misli. Kolaž preteklosti in sedanjosti, ki si delita mnogo več od prehoda. Sporočilnost estetike in temačnosti zahteva pozornost, da razkrije vsebino; združevanje vplivov avantgardne umetnosti, všečnosti pop kulture in lastnih idej pa mnogo več od apatičnosti in samovšečnosti. Si upate poslušati v barvah, medtem ko svet postaja črno-bel?

Vstopnice:
12€ v predprodaji preko On-Parole
SLO: https://www.on-parole.com/si/shop/view/emma-ruth-rundle-ljubljana-16-10-2019-ticket
ENG: https://www.on-parole.com/shop/view/emma-ruth-rundle-ljubljana-16-10-2019-ticke
15€ na dan eventa

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.