Keep of Kalessin, Nytt Land, Shade Empire, Malphas

Kdaj: torek, 18. junij 2019 20:00
Kje: Orto bar

Vrnitev Keep Of Kalessin

Norveška zasedba Keep Of Kalessin je nazaj! Vsaj tako je videti, saj vneto iščejo novega bobnarja, ki bo nadomestil odličnega bobnarja Vyla. A ni se treba bati – Keep Of Kalessin je bend, ki bo gotovo našel dostojno zamenjavo za omenjenega tolkalca. Kajti pomembno je predvsem to, da bend ni ostal brez kreativnega jedra, ki ga tvorita vokalist/kitarist Obsidian Claw ter basist Wizziac, ki sta odgovorna za njihove najjače plošče. Bend, ki je drzno prodrl v norveški mainstream (ja, celo na Evrovizijo!), je varovanec založbe Indie Recordings, ki je sinonim za kvaliteto. A tudi brez tega podatka bi ob poslušanju albumov Armada, Kollossus, Reptilian itd. vedeli, da gre za odlično blekkmetalčino z mnogimi simfoničnimi in drugimi vplivi.
Njihova odrska vrnitev še ne pomeni, da delajo tudi na novem studijskem materialu. Bo pa gotovo prišlo do tega, ko odpičijo festivalsko in klubsko turo, ki jih bo 18. junija pripeljala tudi v ljubljanski Orto Bar.
Z njimi bodo finski Shade Empire ter ameriški black death metalci Malphas.

EXPERIENCE NYTT LAND!

Isti večer pa bo Orto Bar s svojo prisotnostjo počastila ruska – natančneje, sibirska! – zasedba Nytt Land. Obstaja že nekaj let, v svoji glasbi pa združuje folk tradicijo in trše zvoke. Njena posebnost je tibetansko grleno petje, vse skupaj pa ogled njihovega koncerta spremeni v dejanski ritual, ki ga primerjajo s kakšnim šamanskim obredom. Tako je – ob besedi ritual tu dejansko ne gre za marketinško potezo. Samo preverite odlične albume Odal, Sköpun, Havan Mal itd.
Ker so tako Keep Of Kalessin kot Nytt Land vredni ogleda, vas Vesela Dihurčka takoj razveselita – z vstopnico za koncert zasedbe Keep Of Kalessin si bo moč ogledati tudi nastop zasedbe Nytt Land.
In to je priložnost, ki je ne smete zamuditi!

KEEP OF KALESSIN
https://www.facebook.com/keepofkalessin/

NYTT LAND
https://www.facebook.com/nyttland/

SHADE EMPIRE
https://www.facebook.com/shadeempireband/

MALPHAS
https://www.facebook.com/malphasband/

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.